Project omschrijving

RECEPT: Apple pie oats

Dit heerlijke ontbijtje heb je binnen een kwartiertje klaar en smaakt naar appeltaart!  Probeer ‘m snel! Laat je inspireren door onze heerlijke recepten. Ontwikkeld door diëtisten en voedingswetenschappers. Volgens de Richtlijnen goede voeding natuurlijk!

Dit recept komt uit ons boek Eet als een expert – zwanger! Eet als een expert – zwanger! is het vierde deel in de serie ‘I’m a Foodie presents’. In Eet als een expert – zwanger! geven we wetenschappelijke onderbouwde informatie en praktische tips aan vrouwen die zwanger willen worden én zijn over welke voeding het beste is voor moeder en kind. We laten zien dat je met een beetje creativiteit en omdenken de sushi, carpaccio en alcohol helemaal niet zult missen!

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie

  • 1 appel, in stukjes

  • 3 verse of gedroogde zachte vijgen

  • 80 g havermout

  • 2 el tarwe- of haverzemelen

  • 1 tl speculaaskruiden

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een steelpannetje. Bak hierin de stukjes appel en de vijgen 5 minuten en zet daarna apart.

  • Doe 300 ml water in een andere pan en voeg de havermout, tarwezemelen en de speculaaskruiden toe.

  • Verhit het geheel 5 tot 10 minuten op laag vuur totdat de pap de gewenste dikte heeft bereikt.

  • Garneer het havermoutontbijt met de appel en vijgen.

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

  • Kcal: 350

  • Eiwit: 7,4 g

  • Koolhydraten: 55,2 g

  • Vet: 8,6 g vet waarvan 1,2 g verzadigd

  • Vezel: 10,2 g

  • Zout: 0 g

Allergenen

haver (gluten), tarwe (gluten), sulfiet

Variatietip!

Gebruik (ongezoete) sojadrank of melk in plaats water | Vervang de appel door banaan, rood fruit of peer | Vervang de vijgen door dadels, pruimen of rozijnen | Geen olijfolie in huis? Varieer eens met koolzaad-, zonnebloem- of arachideolie.