Project omschrijving
RECEPT: Kersen-havermoutje met pistache
Weinig tijd voor een gezond ontbijtje? In 10-15 minuten heb je dit heerlijke recept gemaakt. Dat smaakt naar meer! Laat je inspireren door onze heerlijke recepten. Ontwikkeld door diëtisten en voedingswetenschappers. Volgens de Richtlijnen goede voeding natuurlijk!
Dit recept komt uit ons boek Eet als een expert – zwanger! Eet als een expert – zwanger! is het vierde deel in de serie ‘I’m a Foodie presents’. In Eet als een expert – zwanger! geven we wetenschappelijke onderbouwde informatie en praktische tips aan vrouwen die zwanger willen worden én zijn over welke voeding het beste is voor moeder en kind. We laten zien dat je met een beetje creativiteit en omdenken de sushi, carpaccio en alcohol helemaal niet zult missen!
Ingrediënten
40 g havermout
60 g kersen (diepvries), ontpit
mespunt vanillepoeder
2 el skyr
15 g ongezouten pistachenoten, fijngehakt
Bereidingswijze
Doe de havermout met de kersen, het vanillepoeder en 200 ml water in een pan.
Breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Laat 5 tot 10 minuten zacht koken tot de havermout zacht is geworden en de pap de gewenste dikte heeft bereikt.
Serveer de kersenpap met de skyr en de gehakte pistachenoten erop.
Voedingswaarde per eenpersoonsportie
Kcal: 293
Eiwit: 12,5 g
Koolhydraten: 34,5 g
Vet: 10,1 g vet waarvan 1,3 g verzadigd
Vezel: 5 g
Zout: 0,1 g
Allergenen
haver (gluten), melk (lactose), noten
Variatietip!
Overnight variant: meng 150 ml skyr met 30 g havermout, 50 g ontpitte kersen, een mespunt vanillepoeder en een halve banaan. Prak en mix het geheel met een vork en zet een nacht in de koelkast voor een heerlijk romig ontbijt.