Project omschrijving

RECEPT: Boekweitpannekoek

Binnen 10 minuten heb jij 4 overheerlijke pannenkoeken als ontbijt. Why wait ? :-). Laat je inspireren door onze heerlijke recepten. Ontwikkeld door diëtisten en voedingswetenschappers. Volgens de Richtlijnen goede voeding natuurlijk!

Dit recept komt uit ons boek Eet als een atleet. Een goed voedingspatroon is voor elke sporter belangrijk, bijvoorbeeld om maag- en darmklachten tijdens wedstrijden te voorkomen, het goede gewicht te bereiken om optimaal te presteren of in een bepaalde klasse mee te mogen doen. Met de juiste voeding kun je beter presteren, hongerklop voorkomen en sneller herstellen na een training of wedstrijd.

In Eet als een atleet scheiden we de zin van onzin en vertalen op een toegankelijke manier de wetenschap naar de praktijk, inclusief heerlijke sportrecepten én handige voorbeelddagmenu’s. Tien personages vormen een uniek onderdeel in dit boek. Volg bijvoorbeeld crossfitter Boaz, hockeyster Jill en vega-zwemster Feline in hoe zij zich op het gebied van voeding voorbereiden op trainingen en wedstrijden.

Ingrediënten

  • 80 gram boekweitmeel

  • Snufje zout

  • 2 eieren

  • 250 ml halfvolle melk

  • 1 eetlepel rauwe pure cacaopoeder

  • 1 banaan in dunne plakjes

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 handje blauwe bessen

  • 1 eetlepel geraspte kokos

Bereidingswijze

  • Meng het boekweitmeel met een snufje zout.

  • Voeg de eieren toe en klop dit met een garde goed door.

  • Voeg vervolgens de melk toe en blijf kloppen totdat het een glad beslag is.

  • Voeg als laatste cacaopoeder toe en roer goed door.

  • Snijd de banaan in dunne plakjes.

  • Zet een koekenpan op het vuur en giet er een scheutje olijfolie in.

  • Laat de pan goed heet worden, voordat je het beslag erin laat lopen.

  • Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

  • Serveer de pannenkoek met banaan, blauwe bessen en kokosrasp.

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

  • Kcal: 520

  • Eiwit: 18 g

  • Koolhydraten: 53 g

  • Vet: 25 g vet

  • Vezel: 1 g

  • Zout:  g

Allergenen

Ei, melk, lactose

Variatietip!

Overnight variant: meng 150 ml skyr met 30 g havermout, 50 g ontpitte kersen, een mespunt vanillepoeder en een halve banaan. Prak en mix het geheel met een vork en zet een nacht in de koelkast voor een heerlijk romig ontbijt.