Hopelijk heb je onze I’m a Foodie 100% Volkoren Granola reeds geproefd of ga je dat binnenkort doen. Wij zijn supertrots dat we onze eigen granola hebben ontwikkeld. Het is bijzonder door alles wat er (niet) in zit! Je kan de granola via het flexibel abonnement bij ons online bestellen. In dit blog willen we graag onze learnings met je delen: waarom hebben wij een product ontwikkeld en hoe is deze journey gegaan? Dus in het kader van verander de wereld een klein beetje: start vandaag én bij jezelf.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Waarom granola? De granola is ontstaan tijdens het schrijven van ons eerste boek Eet als een expert. In dit boek staan diverse ontbijt recepten waaronder een granola recept om zelf te maken in de keuken. Tijdens het schrijven van ons boek Eet als een expert dachten we verder na over ontbijtproducten. Daarnaast bedachten we een recept wat door iedereen prima te maken is in de eigen keuken: Granola! Cruesli’s, granola’s en crunchy’sbevatten vaak veel suiker (in de vorm van gedroogd fruit, honing, palmsuiker, rijststroop, noem maar op), soms zout en vaak ook palmvet. Maar als je het zelf maakt kun je dat prima omzeilen natuurlijk.

Omdat niet iedereen zelf wil of kan kokkerellen hebben we dit recept vertaald naar een ready-to-eat product: 100% Volkoren Granola in een zak! Dit kun je zelf lekker combineren (soja)yoghurt of kwark en vers fruit zoals peer, banaan, blauwe bessen, druiven, mango, aardbeien en zo kan de lijst heel lang worden.

Lees hoe de granola tot stand is gekomen op I’m a Foodie